De verbouwing

De dracht van Souris vordert, ze wordt elke dag weer een beetje dikker lijkt het. Ze doet verder alles nog heerlijk in de roedel mee: spelen en wandelen, samen slapen, bekvechten, het is zoals altijd. Bij ons begint het nu wel te kriebelen en dus besluiten we de werpkist en puppyren te gaan installeren. Onder het mom dat Souris er dan fijn aan kan wennen…

Het is nogal een verbouwing in huis. We wonen niet echt klein, de puppyren is alleen wel groot: 2 meter 50 bij 2 meter 50… Dat betekent de meubels wat meer op elkaar zetten, het speelgoed van de kinderen opruimen, en met de benen in de nek koffie zitten drinken. Alles voor onze Souris en haar kinderen!

We verbazen ons over de rust die er bij de honden heerst terwijl we zo druk bezig zijn. Normaal leidt elk nieuw geluid of elk onbekend voorwerp tot laag geblaf en onrustig heen en weer lopen om alles te bekijken, nu overheerst er een nieuwsgierigheid. Souris komt kwispelend kijken, gevolgd door Biche en veel later ook door Louve. Die neemt altijd haar tijd!

We bouwen een wat ingewikkelde constructie: werpkist, binnenring met hekken en buitenring met hekken. Zo kan Souris in alle rust bij haar puppy’s liggen zonder gestoord te worden door steelse blikken van Louve en Biche. Vooral van Biche verwachten we veel interesse in de pups. Ze is nog jong en onbezonnen en gaat niet zelf bedenken dat Souris haar aanwezigheid – lees opdringerigheid – misschien wat minder zou kunnen waarderen. En om te voorkomen dat er ruzie tussen onze dames ontstaat, maken we een binnen- en buitenring. Tevreden bekijken we ons bouwwerk. De babykamer is op tijd klaar, onze nesteldrang is vooralsnog bevredigd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s